Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print

Missie


Steeds meer mensen zijn op zoek naar ontspanning en plezier, in deze gejaagde wereld.

De mensen willen genieten van hun omgeving, willen weer in contact komen met de natuur en willen een band hebben met hun paard.

In deze tijd waarin iedereen een gejaagd bestaan heeft is dit best wel lastig, waar moet je beginnen? Hoe bouw je zoiets op?


Mijn missie is om ruiters in contact te brengen met hun paard, zodat ze kunnen genieten van hun paard.

Door een wederzijds vertrouwen te creëren ontstaat een harmonie, waardoor je met veel plezier van je paard kunt genieten, zowel in de recreatieve of sportieve zin.Visie


Paarden spiegelen ons eigen gedrag. Paardrijden is een emotie. Om harmonie te bereiken moeten we eerst bouwen aan begrip en wederzijds vertrouwen.


Begrip: Het ontwikkelen van de ruiter.

De basisbehoeften van een paard? Waaraan wordt voldaan en wat kan beter?


Wederzijds vertrouwen: Het ontwikkelen van een goede relatie tussen paard en ruiter.

Door grond- en handwerk te doen, leer je om de bewegingen van je eigen lichaam te voelen en die van het paard te zien. Om je te laten zien, wat je lichaamstaal met het paard doet.Het geeft je de mogelijkheid om de gehoorzaamheid van het paard te verbeteren.


Harmonie: Het ontwikkelen van de samenwerking van paard en ruiter.

Alles om je heen bestaat uit energie en emoties, paarden zijn hier heel gevoelig voor. Door je rijles te geven met rechtrichtende oefeningen, breng ik het paard en de ruiter steeds dichter bij elkaar.


Het is belangrijk dat we: eerst denken, dan voelen en dan doen.


Theorie en praktijk gaan hand in hand.


Consequent zijn vergt veel discipline, wanneer we goed aangeven wat wel en niet mag aan het paard, zal het paard steeds braver worden. Als je minder hoeft te corrigeren, wordt het werken met het paard steeds leuker, waardoor je meer kunt genieten en ontspannen.Filosofie


1.   Paarden zijn prachtige dieren, ze zijn sterk en hebben een heel groot hart. Het is de taak van de ruiter om de het paard te voorzien in alle natuurlijke behoeftes, zoals beweging, goede voeding, water en gezelschap.

2.   Als wij hebben geleerd om het paard te vertrouwen, zullen wij het vertrouwen van het paard krijgen.

3.   Werken met paarden, ik bedoel dus, het rijden, het werken aan de hand, het longeren of voor de koets laten lopen is leuk. Maar zorg er wel voor dat het paard het geestelijk en lichaamelijk aan kan en dat het harnachement goed past.

4.   Een goed, gezond en gehoorzaam paard was van levensbelang belang in vroegere tijden. Tegenwoordig gelden er voor ons andere normen, maar ook nu is het voor ons van groot belang om het paard geestelijk en lichaamelijk sterker te maken. RechtRichtende arbeid zal ons hierbij helpen.

5.   Wat wij ons goed moeten beseffen is; dat de dressuur er is voor het paard en het paard NIET voor de dressuur.

6.   Elk paard, in welke tak van paardensport dan ook, verdient het om getraint te worden in de basis van dressuur oftewel het RechtRichten. Het paard zal dan op een waardige en gezonde manier nog met plezier kunnen werken op hoge leeftijd.

7.   Grondwerk en werk aan de hand helpt ons om wederzijds vertrouwen en gehoorzaamheid op te bouwen.

8.   Leer te genieten van de weg naar het einddoel. Bezit is het einde van het verlangen.

9.   Wees trots op wat je bereikt hebt met het paard. Dus concentreer je vooral op datgene wat goed gaat.

10.  Beloon al het positieve wat het paard doet, op deze manier maakt het werken met het paard vele male leuker en bovendien wordt je er ook veel rustiger van.

11.  Luister alleen naar winnaars, ga ervoor!

12.  Laat mensen in hun waarde, benadruk het positieve en geef het door aan anderen.

13.  Iedereen wil het beste voor het paard. Gebrek aan paardenkennis zorgt voor misbeleid of verkeerde communicatie.

14.  Verdiep je in alle informatie die je kunt vinden over paarden, lees boeken, kijk dvd’s, op deze manier ontwikkel jij jezelf.

15.  Ga kijken bij verschillende trainers of instructeurs en zoek naar de stijl die bij je past.

16.  Neem de tijd en wees geduldig in de training, het komt vanzelf naar je toe als je er klaar voor bent.